Uitvaartverzekering

Welkom, ook als u bij DELA, MONUTA, YARDEN of elders verzekerd bent

Regelmatig krijgen wij de vraag of wij de uitvaart kunnen verzorgen van iemand die is verzekerd bij Dela, Monuta, Yarden of elders. Het antwoord is ja. U bent altijd vrij om voor Constantijn Koen Uitvaartverzorging & Afscheidshuys Lingewaard te kiezen.

Wanneer u kiest voor Constantijn Koen Uitvaartverzorging, dan nemen wij de polis van de verzekeraar over. Deze kan u erop wijzen dat u duurder uit bent. Dat is lang niet altijd het geval. Een uitvaart op maat kan voordeliger zijn dan de standaard uitvaart van de verzekeraar. In veel gevallen is bijbetaling bij een verzekeraar nodig omdat niet alles door de polis is gedekt.

Informeert u vooraf bij ons hoe dat in uw geval uitpakt. Als wij uw wensen inventariseren dan wordt duidelijk hoe de financiële vergelijking uitvalt.

“Constantijn Koen Uitvaartverzorging is een kleine en professionele organisatie waardoor er oprechte, persoonlijke en kundige aandacht is.”

Uitvaartverzekering

Naturaverzekering

De naturaverzekering is de meest gangbare vorm van uitvaartverzekering. Deze verzekering keert geen geld uit maar levert diensten. In het dienstenpakket is vaak de kist, aantal rouwbrieven, het rouwvervoer en de kosten van een eenvoudige crematie of een algemeen graf opgenomen (meestal verplichte keuze door de verzekeraar).

Een naturaverzekering is zeker niet de volledig verzorgde uitvaart waarmee geadverteerd wordt. Extra rouwbrieven, een andere kist dan de standaardkist, bloemen, gebruik 24-uurs kamer, kerk, crematiekosten, asbehandeling crematorium of een koffietafel betekenen extra kosten.

Als u ervoor kiest de uitvaart van uw dierbare te laten verzorgen door Constantijn Koen Uitvaartverzorging, neem dan na het overlijden eerst contact op met ons en niet met uw verzekeraar, omdat deze anders (in veel gevallen) de keuze voor u bepaalt. Wij zorgen ervoor dat het bedrag waar u recht op heeft door uw verzekeraar wordt uitgekeerd.

Kapitaalverzekering

Mogelijk heeft u gekozen voor een kapitaalverzekering, ook wel sommenverzekering, deposito of geldsomverzekering genoemd. Hiermee heeft u recht op een vooraf bepaalde geldsom, die u vrij kunt besteden aan de uitvaart. Deze vorm kunt u zien als een spaarverzekering bij uw verzekeraar.

Zelf sparen

Een goed alternatief is dat u zelf maandelijks een bedrag, of een bedrag ineens apart zet. U ontvangt zelf de rente en bent aan niets of niemand iets verplicht. U weet altijd precies waar u aan toe bent en u bepaald zelf hoeveel u wilt sparen.

Als er onduidelijkheden zijn rond uw verzekering neemt u dan contact met ons op, wij zoeken dit graag voor u uit.