Over Constantijn Koen

HomeOver Constantijn Koen

Constantijn Koen

Mijn naam is Constantijn Koen en ik woon in Bemmel. Met enorm veel plezier werkte ik een aantal jaren voor een grote, landelijke energieleverancier. Ondanks het afwisselende en uitdagende werk bekroop me steeds vaker het gevoel dat er iets ontbrak. Ik miste diepgang. Tijd om mijn loopbaan tegen het licht te houden.

Zingeving

Op mijn twaalfde overleed mijn moeder. Sindsdien stel ik mezelf de vraag, vaak onbewust, over waar het in het leven om gaat. Wie ben ik? Waar sta ik? Welk gedachtegoed laat ik achter? Omdat ik als kind al werd geconfronteerd met de dood leerde ik hier bewust bij stil te staan. Het overlijden van mijn moeder was intens verdrietig, maar inspireerde mij tegelijkertijd iets moois en zinvols van het leven te maken. Én van mijn loopbaan. Ik besloot mijn hart te volgen en iets te worden wat ik al heel lang wilde: uitvaartverzorger.

Een uitvaart kun je maar één keer goed doen

Ik volgde een opleiding tot uitvaartondernemer en kreeg de kans aan de slag te gaan bij Monuta Uitvaartzorg. Ik was werkzaam in het gebied Nijmegen-Arnhem-Dieren en wat ik eigenlijk al wist, werd nog duidelijker. Dit was wat ik zocht; het contact met de families, het geven van persoonlijke aandacht en het zorgvuldig regelen van alles wat nodig is in een moeilijke periode. Toen al merkte ik hoe belangrijk het is om de tijd te nemen, en hoe zeer dit werd gewaardeerd door nabestaanden. De dankbaarheid maakte dat mijn passie en gedrevenheid alleen maar groeiden.

Een uitvaart kun je maar één keer goed doen. Tot op de dag van vandaag zet ik daarom alles in het werk om de betrokkenen met een goed gevoel terug te laten kijken op het afscheid van hun dierbare. Hopelijk halen ze hier troost en kracht uit, zodat ze weer verder kunnen. Dit is nog steeds mijn allergrootste drijfveer.

“Een team met het hart op de juiste plaats en waar niets te veel is. De persoonlijke aandacht en net dat beetje extra maakte de uitvaart een dag om nooit meer te vergeten.”

Informeel, ondersteunend en persoonlijk

Mijn werkwijze is informeel; ondersteunend waar nodig en zelf laten doen waar gewenst. Het is voor mij vanzelfsprekend met u mee te denken en me, tijdens de voorbereidingen en de uitvaart zelf, mee te bewegen in uw stijl van afscheid nemen. Ik hecht veel waarde aan een professionele, persoonlijke benadering en kijk goed naar de gewenste sfeer. Het regelen en uitvoeren van de uitvaart vindt plaats in zorgvuldig overleg met de nabestaanden en volgens de wensen van de overledene. Deze respectvolle benadering past bij mijn levensvisie, wie ik ben en wat ik belangrijk vind.

Ontzorging in een drukke en emotionele periode

Tijdens een drukke en emotionele periode doe ik er alles aan u te ontzorgen, zodat u zich volledig kunt richten op het rouwproces. Tegelijkertijd draag ik ideeën aan en inspireer mensen om, als ze daar behoefte aan hebben, actief mee te denken. Samen met u geef ik inhoud aan de ceremonie om te komen tot een mooie herinnering aan uw dierbare.

Aarzel niet om vrijblijvend contact op te nemen als u iets wil vragen; nu, later of als het moment daar is. Ik sta u graag te woord.