De uitvaart

HomeDe uitvaart

Wat te doen bij overlijden?

Veel mensen hebben het gevoel dat zij na een overlijden meteen van alles moeten regelen. Het is geen probleem om in de eerste uren na het overlijden de ruimte te nemen voor uw emoties, en om tot rust te komen. Daarna neemt u de volgende stappen:

Stap 1: meld het overlijden bij de (huis)arts

Is iemand thuis overleden? Bel dan zijn of haar huisarts (als het overdag is) of de huisartsenpost (buiten kantoortijden en in weekenden). De arts stelt het overlijden vast en vult overlijdenspapieren in.Overlijdt iemand in een ziekenhuis of andere zorginstelling, dan schakelt het verplegend personeel een arts in.

Stap 2: naasten inlichten

Licht de mensen in die de overledene heel na stonden. U kunt ook eerst andere naasten bellen en dan pas een arts. Volg daarin uw eigen gevoel.

Stap 3: alvast uitzoeken

Voordat u ons belt, kunt u alvast proberen na te gaan of de overledene wensen heeft vastgelegd. Heeft hij of zij een voorregeling met Constantijn Koen Uitvaartverzorging gehad of het uitvaartwensenboekje ingevuld? Overbrengen naar een 24-uurs kamer in ons Afscheidshuys Lingewaard of een thuisopbaring? Ook kunt u alvast uitzoeken of de overledene een uitvaartverzekering heeft. Al deze informatie helpt ons bij het organiseren van een persoonlijk afscheid zoals u en uw dierbare dat wilde.

Stap 4: contact Constantijn Koen Uitvaartverzorging

Op een emotievol moment in actie moeten komen is vaak niet eenvoudig. Uw hoofd staat nu waarschijnlijk helemaal niet naar praktische zaken. En tegelijk voelt u misschien sterk de behoefte om alles perfect te doen, omdat je een afscheid maar één keer goed kunt doen. Dan geeft het rust om te weten dat wij u stap voor stap door de dagen tot aan de crematie of begrafenis loodsen. Met onze kennis en ervaringen ondersteunen wij u bij het organiseren van een waardevol en persoonlijk afscheid. Wilt u dat wij meteen komen? Of maakt u liever een afspraak voor later die dag? Dat is aan u. Bel gerust om te overleggen. Wij zijn dag en nacht bereikbaar op 0481-354 506 of 06-421 160 93.

Een overlijden melden?
Bel ons op telefoonnummer: 0481-354 506 of 06-421 160 93.
Wij zijn dag en nacht bereikbaar.

U kunt altijd bij ons terecht, ongeacht waar u verzekerd bent

Constantijn Koen Uitvaartverzorging regelt en verzorgt begrafenissen en crematies. Belangrijk om te weten: u bent niet verplicht de uitvaart door uw eigen verzekeraar te laten verzorgen. Welke uitvaartondernemer u ook kiest, u heeft altijd recht op uitkering van uw verzekering. U bent vrij in uw keuze.

Aandacht, begeleiding en tijd

Een overlijden veroorzaakt verdriet en vaak verslagenheid, verbijstering of ongeloof. Vlak na een overlijden moet er veel worden geregeld. Constantijn Koen Uitvaartverzorging staat u graag bij met respectvolle aandacht, begeleiding en zorg.

“We zijn als familie en nabestaanden dan ook erg tevreden en hebben een uitvaart gekregen zoals we het wilde en zeker zoals onze moeder dat wilde. Ondanks het verlies kijken we toch met een goed gevoel terug op deze dagen. Constantijn bedankt.”

Formeel vaststellen van overlijden

Wanneer iemand is overleden, dient er een arts te komen om het overlijden formeel vast te stellen. De arts vult de papieren in die nodig zijn om de aangifte te kunnen verzorgen in de gemeente waar het overlijden heeft plaatsgevonden. Dit zijn wettelijke voorschriften. Constantijn Koen Uitvaartverzorging draagt vervolgens zorg voor de Aangifte van Overlijden bij de gemeente.

Met een gerust hart 24 uur per dag naar het Afscheidshuys