De uitvaart

HomeDe uitvaart

U kunt altijd bij ons terecht, ongeacht waar u verzekerd bent

Constantijn Koen Uitvaartverzorging regelt en verzorgt begrafenissen en crematies. Belangrijk om te weten: u bent niet verplicht de uitvaart door uw eigen verzekeraar te laten verzorgen. Welke uitvaartondernemer u ook kiest, u heeft altijd recht op uitkering van uw verzekering. U bent vrij in uw keuze.

Melden van overlijden

Wanneer u een uitvaart wil laten verzorgen door Constantijn Koen Uitvaartverzorging neem dan direct contact met ons op. Wij zijn dag en nacht bereikbaar via telefoonnummer 06–421 160 93.

Aandacht, begeleiding en tijd

Een overlijden veroorzaakt verdriet en vaak verslagenheid, verbijstering of ongeloof. Vlak na een overlijden moet er veel worden geregeld. Constantijn Koen Uitvaartverzorging staat u graag bij met respectvolle aandacht, begeleiding en zorg.

“We zijn als familie en nabestaanden dan ook erg tevreden en hebben een uitvaart gekregen zoals we het wilde en zeker zoals onze moeder dat wilde. Ondanks het verlies kijken we toch met een goed gevoel terug op deze dagen. Constantijn bedankt.”

Formeel vaststellen van overlijden

Wanneer iemand is overleden, dient er een arts te komen om het overlijden formeel vast te stellen. De arts vult de papieren in die nodig zijn om de aangifte te kunnen verzorgen in de gemeente waar het overlijden heeft plaatsgevonden. Dit zijn wettelijke voorschriften. Constantijn Koen Uitvaartverzorging draagt vervolgens zorg voor de Aangifte van Overlijden bij de gemeente.

Met een gerust hart 24 uur per dag naar het Afscheidshuys

Afscheidshuys Lingewaard

Verzorging en opbaring

De verzorging van de overledene wordt uitgevoerd door de medewerkers van Constantijn Koen Uitvaartverzorging. Natuurlijk mag u daarbij aanwezig zijn of helpen, indien u dat wenst. Onze medewerkers kunnen ervoor zorgen dat de overledene thuis wordt opgebaard. Daarnaast is het mogelijk de overledene over te brengen naar Afscheidshuys Lingewaard of naar een locatie van uw keuze.

Bij thuisopbaring vindt de verzorging thuis plaats. Bij overbrenging naar Afscheidshuys Lingewaard, of een andere locatie, vindt de verzorging daar plaats. Vanzelfsprekend voeren onze medewerkers de verzorging uit volgens uw wensen en met alle respect voor de overledene.

Aan de nabestaanden vragen wij om van tevoren kleding, identiteitspapieren en verzekeringspapieren van de overledene klaar te leggen en eventueel een donorcodicil en/of uitvaartwensenformulier.

Thuisopbaring

Wanneer u kiest voor thuisopbaring, is een koele ruimte met een te openen raam gewenst. Eventueel kunnen de medewerkers van Constantijn Koen Uitvaartverzorging zorgen voor een mobiele airco.

De overledene wordt op een koeling opgebaard. Dit kan op bed, in een uitvaartkist of met gebruikmaking van een opbaarplank. Bij thuisopbaring komen wij de overledene dagelijks controleren. Mocht er iets onverwachts gebeuren, dan kunt u ons dag en nacht bereiken op telefoonnummer 06 421 160 93.

Opbaring in Afscheidshuys Lingewaard

U kunt ook kiezen voor opbaring in ons eigen Afscheidshuys Lingewaard, waarbij u gebruik kunt maken van alle faciliteiten. Hier is een reguliere opbaring mogelijk, waarbij de nabestaanden op afspraak op rouwbezoek kunnen komen, of opbaring in een van de 24-uur kamers De Linge of De Waard.
Lees hier meer over Afscheidshuys Lingewaard

24 uurs kamer